Skip to main content
Prima pagină / Magia Baloanelor colorate din tinutul Iasiului, o poveste unica in Romania

Magia Baloanelor colorate din tinutul Iasiului, o poveste unica in Romania

Uncategorized @ro 14.07.2022

Articol scris de: Policolor


Aventura baloanelor cu aer cald si fascinatia culorilor s-au impletit pentru un weekend epic in comuna Ion Neculce, din apropierea Iasiului. Ajuns deja la a treia editie, festivalul Magia Baloanelor a adunat, intre 18 si 20 mai, in jur de 12.000 de vizitatori curajosi si visatori. Unica in Romania, povestea acestui spectacol aerian ne-a facut si pe noi sa retraim cu drag, si cu un strop de nostalgie, farmecul nemuritor al copilariei.

Atractia principala a festivalului a fost, fara doar si poate, spectacolul celor 12 baloane dirijate de catre piloti din cadrul Aeroclubului Roman si din alte 5 tari: Belgia, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova si Slovacia. Lansarile au fost programate dimineata si seara, iar temerarii au avut ocazia sa experimenteze un apus memorabil in timpul zborului ancorat.

Magia copilariei a cuprins intreaga audienta, indiferent de varsta, si joaca a fost laitmotivul festivalului. Fie ca au participat la ateliere de ceramica sau la expozitia de masini istorice, adultii s-au incarcat cu vibratiile pozitive care pluteau in aer. Cei mai mici dintre participanti au avut liber la distractie pe toboganul gonflabil, in goana dupa zmeie colorate sau la spectacolele de teatru.

Pentru ca acolo unde exista magie, exista si culoare, ne-am lasat si noi inspirati de spectacolul baloanelor de langa Iasi si am lansat provocari atat participantilor adulti, cat si celor mici, printr-o activare speciala Casabella. Piticii au desenat de zor casute colorate incercand sa aduca la viata caminul ideal, in cadrul atelierului dedicat lor. Si pentru ca peretii proaspat vopsiti sunt indispensabili in orice camin, parintii au luat parte la o tombola la care au fost puse la bataie premii constand in materiale Casabella pentru renovarea casei.

La sfarsit au ramas amintirile. Si mii de fotografii cu baloane in vazduh, magie si voie buna. Daca nu ai ajuns anul acesta la Magia Baloanelor, poate iti faci timp in 2019 pentru o poveste unica in Romania. Nu de alta, dar cat de des ai ocazia sa evadezi din cenusiul cotidian si sa traiesti viata la inaltime, inconjurat de mii de culori?