Skip to main content
Prima pagină / Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania a incheiat refacerea marcajelor

Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania a incheiat refacerea marcajelor

Press release 01.09.2022

Articol scris de: Policolor

In cadrul proiectului desfasurat in campania Culorile Romaniei – Policolor:


• 30 de structuri salvamont din cele 38 existente in tara au beneficiat de materialele necesare renovarii a 85 de refugii si 20 de cabane;

• Din aprilie si pana in iulie au fost refacute marcajele si au fost efectuate lucrari de intretinere la peste 300 de trasee turistice montane, aproape jumatate din totalul existent la nivel national;

• Pentru toate lucrarile desfasurate de salvamontisti si voluntari ai Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania au fost donate peste 5.000 de kg de emailuri in valoare de 56.600 lei.

Bucuresti, 31 iulie 2017. Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania a incheiat, luna aceasta, refacerea marcajelor a peste 300 de trasee turistice montane si renovarea a 25 de baze si posturi salvamont si 10 refugii, toate lucrarile fiind desfasurate cu materiale donate de Policolor in cadrul campaniei ”Culorile Romaniei”.


”Din aprilie si pana luna aceasta, cand am intrat in plin sezon turistic, aproape toti cei 800 de salvamontisti din structurile noastre au fost implicati in actiunile de refacerea a marcajelor traseelor turistice si renovare a bazelor, posturilor si refugiilor salvamont. Vom continua lucrarile de intretinere a traseeleor turistice pana in toamna, pentru a le facilita turistilor si iubitorilor de sporturi montane practicarea in deplina siguranta in natura a activitatilor preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania si ambasador al campaniei „Culorile Romaniei”.


Peste 5.000 de kg de emailuri pentru 21 de judete cu activitate salvamont

Cele peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri si lac pentru lemn, in valoare de 56.600 lei, au ajuns in 21 din cele 24 de judete din Romania care au activitate salvamont, materialele fiind distribuite catre 30 de unitati de salvare montana. Au fost vopsiti aproximativ 1000 de stalpi de marcaj, au fost renovate 25 de baze, posturi si refugii salvamont si, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei si canioane din Canionul Oltetului – muntii Parang, Cheile Corcoaia – Muntii Mehedinti, canionul Valea lui Stan – Arges si Vadul Crisului – Bihor.


„Culorile Romaniei” este cel mai amplu proiect de responsabilitate sociala, derulat la nivel national, care isi asuma sustinerea comunitatilor urbane si rurale, alaturi de a celor profesionale cu scopul de a creste calitatea vietii in comunitati prin actiuni de reamenajare, restaurare si decorare a spatiilor publice si private, prin intermediul donatiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative). Anul acesta, pentru cele 15 proiecte incluse deja in program vor fi donate aproximativ 14 tone de vopsea, baituri si tencuiala.